Havneparken - Havneparken Sandnes
Info
Toggle

Visning hver lørdag kl. 12 i hele sommer!

Ankeret står ferdig, og det er fortsatt noen ledige leiligheter. Kom på visning og opplev den fantastiske utsikten!

En urban, smakfull, tilgjengelig, spennende og myldrende havn!

Havneparken Sandnes

Havneparken

En urban, smakfull, tilgjengelig, spennende og myldrende havn!

kart kart-mobil

Arkitekten forteller

Havneparken og Ankeret er tegnet av de anerkjente arkitektene SpaceGroup. Her forteller arkitekt og daglig leder i SpaceGroup, Floire Nathanael Daub hvordan de har jobbet med prosjektet.

Havneparken.
Et navn som forplikter.

Havneparken er ikke bare et navn på en ny del av sentrum i Sandnes. Det er også et løfte om hva sentrumsområdet skal bli og hvordan det skal oppleves. Havneparken skal forene sjøen, parken og byen. Den skal forene boliger og næring – og sist, men definitivt ikke minst, Havneparken skal forene mennesker.

Som utbyggere forvalter vi et stort ansvar. Det vi bygger, setter sitt preg på en hel by i årtier. Kanskje for alltid. Derfor prøver vi å legge til rette for mangfold med tanke på typer boliger, aktiviteter, næring og næringstyper, kollektivtransport og alt annet som preger det urbane livet.

Havneparken blir en dynamisk del av sentrum som utvikler seg over tid. Som formes av sine beboere og får sin egen karakter. For å lykkes må vi planlegge for det organiske – det som ikke lar seg planlegge, det som vokser fram av seg selv. Derfor prøver vi å forutse hvilke behov og ønsker beboerne har ti – tjue år fram i tid.

Målet er å skape et humant byområde med en god blanding av mykt og hardt, organisk og konstruert. En del av byen hvor bygningene harmonerer med sine innbyggere og gjør det godt å leve i sentrum.

Havneparken blir det nye sentrum i Sandnes

Transformasjon av det gamle havneområdet skaper ulike byrom med et innholdsrikt og variert tilbud av aktiviteter, rekreasjon, handel og service. Spennende rom gir deg en opplevelse av aldri å vite hva som skjuler seg rundt neste hjørne.
ball

Sportsplassen

Sportsplassen gir muligheter for planlagte og spontane og impulsive aktiviteter. Byrommet gir mulighet for aktiviteter i klatrevegg, styrketrening, ballaktiviteter og er planlagt for alle aldre. I tillegg er det lagt til rette for attraktive møteplasser som kan nytes alene eller sammen med andre.
birds

Sjøhagen og Sjøengen

Trivelige parker med trær og annen beplantning skaper ly for vinden. Gangveier gjør det mulig å bevege seg diagonalt gjennom Havneparken. Ønsket for byrommene er å etablere grønne og frodige lunger i byen med sittekanter og møblement som skal oppleves behagelig å oppholde seg i.
sea

Havnepromenaden

En tur langs kaien er alltid en fin opplevelse. Uansett vær. Her blir det mulig for småbåter å legge til. Her blir det fine oppholdssoner ved vannkanten med sittemøbler og beplantning.
play

Lekeplassen for de minste

Klar for mestring, klatring, balanse og koordinasjon. Alle skal med, og lekeplassen skal bli universelt utformet. Her blir det nok å finne på for barna! Her blir det også ulike oppholdssoner og møteplasser med benker og bord.
food

Bydelstorget

Dette blir en solrik møteplass – en sosial arena med plass til ulike typer arrangement så som markeder og minikonserter. Her er det plass til alle.
havneparken-h

Havneparken

Et område skapt på 60-tallet. Havneparken bygges på et kaiområde som ble dannet med støpte senkekasser som danner kaifronten. Her var skip og havnekraner lenge en del av bylandskapet i Sandnes.

Unike kvaliteter

Havneparken blir en helt ny del av sentrum med unike kvaliteter som ikke finnes i Rogaland i dag: Tilgang til sjøen kombinert med et stort mangfold av hyggelige byrom og gateløp i tilnærmet bilfrie omgivelser.
collage